התלבטות לגבי לימודי המקצוע

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/01/2016 | 09:00 | מאת: ניב

שלום לכולם/ן, ההרשמה לשנה"ל נפתחת, הפסיכומטרי עוד שנייה מאחוריי, ואני בהתלבטות לגבי בחירה בלימודי הפרעות תקשורת... מה תוכלו לספר על המקצוע ברבדים הבאים: • גיוון במקצוע: מה אפשר לעשות ועם מי, אילו מקרים פוגשים? מהי סביבת העבודה? "איך נראה יום בחיי קלינאי תקשורת"? • דינאמיות ואפשרויות עתידיות: לשם הרפרנס, אני בוחן גם ריפוי בעיסוק כאופציה, ידידה לא מזמן אמרה לי למשל שלהתרשמותה קלינאי תקשורת זה בסופו של דבר "טכנאי" ושהעבודה בסופו של דבר מתנקזת לעיסוק ספציפי (לא פחות בחשיבותו), ואילו ריפוי בעיסוק פותח דלתות רבות יותר, מגוון יותר, עם יותר אפשרויות להתפתח. יש דברים בגו? אשמח שתשתפו אותי, הנקודה הזו קריטית לקבלת ההחלטה. • מה מבחינת תעסוקה? האם למרפאים בעיסוק ישנה דרישה בשוק? איפה ואיך אפשר להתקדם? להתפתח? • ועוד משהו (יותר לידע כללי ופחות לסל השיקולים): איך הלימודים? ממה ששמעתי, אינטנסיביים להפליא, ולא ניתן לשלב עבודה או עיסוקים נוספים.... לעזרתכם/ן אהיה אסיר תודה! ניב המתלבט

עליך לשוחח עם בעלי המקצוע השונים, לברר לעצמך מה מטרותיך ומה מעניין לך לעשות, שני המקצועות שייכים למקצועות הבריאות, ומעניינים מאד. בשניהם יש מישרות במערכת החינוך, הבריואת והרווחה, וגם עבודנ ציבורית ופרטית, עם מבוגרים ועם ילדים. השונות בעולם התוכן, קלינאי תקשורת עוסקים בתחום התקשורת, השפה, הדביור, הבליעה ובכולם צריך ידע רחב בנאורולוגיה, אאג' התפתחות ועוד, כמו כן בריפוי בעיסוק בו הם מתעסקים עם התפקוד היום-יומי שלהאדם, על כל מהלך חייו. עיין באתרים של כל אחד מהמקצעות. בקריה אקדמית אונו יש לימדים משותפים בשנה הראשונה, בתחומי ההתפתחות ויסודות, אולי יאפשר לך להחליט רק לאחר שנה ראשונה? בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה