מודאג ומיואש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/01/2016 | 01:02 | מאת: כפיר

ד"ר שלום רב אני בן 22 אנסה להסביר לך את הבעיה שלי אולי תכווני אותי.. במשך שנה אולי קצת יותר אני מרגיש הפרעה בדיבור. לא מדובר על הפרעה של גמגום ממש אלה על התקעויות במילים מסוימות כאשר אני מדבר. קושי בהיגוי נכון של המילה במיוחד כאלה עם האות "ל" ו "ת" . לא יודע ממה זה נובע. אני לא חושב שזה מלחץ כי גם כאשר אני רגוע זה יכול לקרות. יש לי מילים ספציפיות מאוד בעייתיות להיגוי בזמן דיבור למשל " יומולדת" ואני מסוגל להגות אותה רק כאשר אני מזייף את ה"ל" של המילה. זה קורה בעוד כמה וכמה מילים.. האם זה יכל ליהיות קשור לשרירי לשון חלשים או חוסר אוויר בריאות בזמן דיבור? אשמח אל תתני לי תשובה

אתה זקוק לפגישה אישית עם קלינאי תקשורת..... או פסיכולוג, לחלופין, כי הפרעות בדיבור לא מתחילות בגילך... יכול להיות שמשהו בחייך גרם לך להתבונן ולשים לב לשמהו שהיה שם (מתאים לקלינאי תקשורת) או משהו אחר גורם לך לביקורת יתר וחרדה המתבטאת בדאגה לדיבור... לכולנו יש תקלות חולפות בדיבור אשר אינם פוגעים לאורך זמן או בכלל, הם חלק מחיינו.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה