בת שנתיים ותשע

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/12/2015 | 21:25 | מאת: שירי

שלום, הבת שלי בת שנתיים ותשעה חודשים, חשופה לשתי שפות בבית. היא בעלת אוצר מילים די רחב ויודעת לשיים, אבל מתקשה לבנות משפטים, להשתמש בגופים נכונים. היא מרבה לחזור על משפטים ששמעה בטלוויזיה, לא יכולה להגיד "אני רוצה לשתות", תאמר "רוצה לשתות". לדבר על תחושות כמו רעב,קור חום וכו זה בכלל לא קיים. כששואלים אותה שאלה היא בד"כ לא עונה, רק בכן ולא, או אם מבקשים לשיים היא תשיים. היא לא ממש מנהלת שיחה, מדברת הרבה ג'יבריש כאילו ממש הייתה רוצה לדבר.שירים מדקלמת ושרה נהדר. בכל זאת יש לי תחושה שמשהו לא מספיק מפותח בטח לא בהשוואה לילדים אחרים בגילה בגן. מה דעתך?

רצוי שתבדק אצל קלינאי תקשורת, ואחר הבדיקה תחליטו אם צריך טיפול או מספיקה הדרכה ומעקב

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה