דיבור לא ברור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/11/2015 | 08:59 | מאת: רן

שלום, יש לי בדיבור בעיות עם צ' וש'. שאני מדבר אני שומע את עצמי לרב באופן תקין וכך כנ''ל לגבי הקול. לעיתים אני מרגיש שאני מבטא מילים בצורה לא הכי תקינה, אך לרב אני שומע את עצמי מדבר מצויין. עם זאת, אומרים לי לעיתים קרובות שאינני ברור. וגם בהקלטות/וידאו נשמע כאילו מדבר אדם אחר לחלוטין ולא אני. כמובן שללתי את העיניין הטכני על ידי כך שבדקתי אנשים אחרים מדברים לעומתי. ההקלטה שלהם זהה למה ששמעתי בפועל. כמובן שזה תקין, מכיוון שאנו שומעים את עצמנו פעמיים ולכן הקול שאחרים שומעים שונה ממה שאנחנו שומעים.. אבל אם עד כדי כך ההבדל? יש הבדל של שמים וארץ בין הקול שנשמע לי לבין הפועל, וכך גם לאופן הגייתם של המילים. פתאום כול הדיבור נראה עמוס בש' וצ' "והרעשים" הנלווים לכך.. בקיצור, הייתי רוצה לדעת אם בגילי (25) אפשר לשפר את הדיבור ואת הקול באופן משמעותי, ובדרך כלל על כמה זמן זה מדובר? והאם על פי מה שזה נשמע לך, מדובר במקרה של בעיה גופנית?

בעקרון אפשר לשפר, במיוחד למי שיש מוטיבציה ומודעות. תתחיל בביצוע בדיקת שמיעה ותמשיך בחיפוש קלינאי תקשורת. הטיפול בגילך איננו בסל של קופ"ח בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה