דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/11/2015 | 11:11 | מאת: מרים

שלום, נכדתי בת השנתיים, פיתחה דיבור שוטף ועשיר. אולם לאחרונה, הופיעה תופעה חדשה אודותיה אשמח לשמוע את חוות דעתכם. כשהיא מתחילה לדבר, לא אחת היא "נתקעת" במילה הראשונה וחוזרת עליה שוב ושוב...עד שמשתחרר לה כל המשפט אותו רצתה לאמר. יש תחושה שקושי זה, בולם אותה מלדבר בכלל, ויש צמצום בשיח הספונטני שלה. האם צריך לעשות משהו? לחכות שיעבור מעצמו? בתודה מרים

זו תפעה מוכרת ונורמלית בילדים בגיל זה, תחלוף מעצמה ככל שתניחו ותתנו לה לדבר בקצב שלה. כשהיא חוזרת על תחילת המילה או משפט למעשה חושבת מה להגיד ומארגנת את המילים למשפטים, היא פשוט מתחילה לדבר לפני שמוכנה מבחינה שפתית. אין מקום לדאגה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה