עיכוב בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/11/2015 | 09:28 | מאת: נילי

שלום, בתי בת 2.5 שומעת שתי שפות גם בבית וגם בגן.היא מבינה שתי שפות, איך בדיבור יש בעיה: היא אומרת רק משפט אחד שמורכב משלוש מילים. בנוסף היא אומרת רק סוף של מילה אם מילה מורכבת משתי הברות או יותר. לדוגמה לבקבוק היא קוראת "בוק". אם היא רוצה לאכול היא אומרת "כול" ולא אומרת "אני רוצה לאכול". האם בגיל הזה יש מה לעשות? האם כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד? קלינאי תקשורת? האם אפשר לעשות את זה בפרטי או שעדיף לערב את המערכת? אשמח לקבל עצות

שתי שפות בגיל זה, מבינה הכל.... נשמע שהיא מתפתחת כראוי כי שתי שפות מקשות על הדיבור. רצוי להיבדק אצל קלינאי תקשורת להקפיד על חשיפה לשפה אחת על ידי מבוגר אחת, לא מבוגר שמבלבל שתי שפות כי כך היא לא תצליח לפענח את השוני בין שתי השפות. סבלונות ומעקב ואם אין התקדמות ממשית במהלך שלושה חודשים, רצוי לפנות לקלינאי תקשורת מכון להתפתחות היל רק למי שיש עיכוב התפתחותי ביותר מהבט אחד. בהצלחה

30/11/2015 | 16:01 | מאת: נילי

תודה על התגובה, אני ובעלי מדברים איתה רק בעברית, אבל ביננו מדברים ברוסית, לכן היא שומעת שתי שפות בבית. הזכרתי את מכון להתפתחות הילד כי רופאת ילדים אמרה שבגיל הזה לא שולחים לקלינאי תקשורת, אלא פונים רק למכון להתפתחות הילד. בכל מקרה ננסה לעקוב, תודה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה