שפה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/11/2015 | 08:43 | מאת: אמא

הי אני דוברת עברית שפת אם ואנגלית לא טובה כל כך מבחינת דקדוק וכו אבל ברמה סבירה. אני משמיעה ושרה לבניי בני ה4 חודשים באנגלית ומדברת מפשטים קצרים תקניים בבאנגלית. השאלה אם בהמשך אצרף מטפלת או בני משפחה שדוברים אנגלית תקנית לדבר איתם מדי פעם - האם זה ייצור נזק או יועיל ללמידה של שפה שנייה?

קודם כל עליו ללמוד שפת אם, אותה שפה שבה תאוהבי אותו ותצעקי אליו כדיהיה בסכנה! העקרון יהיה מבוגר אחד, שפה אחת.... בנתיים את משעשעת אותו ואת עצמך באנגלית, אבל לבטח לא תחזיקי מעמד לטווח ארוך. הילד צריך עקביות ויכולת לצפות מראש באיזה שפה תפני אליו. פשר שיהיו עוד מבוגרים שידברו איתו שפה אחרת, העקרון של מבוגר אחד- שפה אחת חייב להישמר וכשיתחיל לדבר, הוא כבר יחליט בעצמו על השפה לתקשורת עם הסביבה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה