בן שלוש וחצי בעייה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/11/2015 | 21:37 | מאת: נועה

שלום, בני בן שלוש וחצי לא מדבר שוטף ,אומר מילים בודדות ומשפטים של 2 מילים וגם לא תמיד וחוזר על אותם מילים לעיתים , תסכול עצום שלא יודע לדבר. הוא ילד שמח ומבין הכל וגם מה שאנחנו מדברים איתו , אבל התקשורת המילולית קשה מאד מאד. מגלה סימניי בלבול וחרדה לפעמים , שינויים במצב רוח לעיתים ומפגין הרבה לחץ כשצריך להתמודד עם פעולה כגון לשבת איתי למשל לצייר, מתחמק ורק מה שמאד מעניין אותו הוא יושב ועושה. אני מודאגת בעיקר מכך שהוא לא מדבר אני יודעת שזה מצביע על בעייה. רציתי לשאול מה הגישה הנכונה למצב שילד לא מדבר בסביבה שכן מדברת? אני רוצה לציין שאנחנו בהמתנה לאיבחון ושהילד בגן רגיל והגננת מדווחת על קשיים . הילד כן מתקשר עם ילדים אחרים בדרכו שלו.

יש להפנותו, דרך רופא ילדים או אאג' לבדיקת שמיעה. במקבלי לפנות לקלינאי תקשורת, דחוף! הוא זכאי לקבלת טיפול דרך הקופה, לא להמתין דקה יותר!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה