תחושת הגבלה בזמן דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/07/2015 | 01:40 | מאת: י

שלום רב, מזה זמן רב אני מרגיש אי נוחות בגרון ותחושה של הגבלה בתנועתיות של הקול בזמן שאני מדבר . התחושה שהיא שהקול יוצא לא בצורה הטבעית שלו, מרגיש שיוצא בצורה דקה ולחוצה שלא אופייני לקול שלי שאני מכיר . כמו שאמרתי התחושה היא שהתנועתיות של הקול ניהיתה מאוד מוגבלת ויוצאת בצורה רק חד גונית, כמעט בלתי אפשרי בשבילי לשנות את הטון דיבור ולדבר באינטונציה נכונה(כמעט בלתי אפשרי למי ששומע אותי להבין אם אני אומר משהו עם סימן שאלה או סימן קריאה וכו') וכתוצאה מכך אני לא מסוגל לדבר מבלי להרגיש את החוסר נוחות וההגבלה בזמן דיבור.. אני בן 23 ואת הבעיה אני מרגיש קרוב ל5 שנים,פעם היו תקופות ש'הקול הבריא' היה בא והולך כלומר ימים שהקול היה בסדר וימים שלא היה בסדר,בשנה האחרונה אני תמיד מרגיש את הבעיה . בדקתי את הבעיה מכל כיוון אפשרי,בדיקות אף אוזן גרון,הייתי אצל כמה קלינאי תקשורת שעבדו איתי (עם חלקם היו ימים טובים שהקול הבריא חזר,אבל לאורך זמן לא היה שיפור)בדיקות CT של אזור הפנים והגרון ולא הייתה סיבה ברורה שגרמה לזה. אחד הרופאות קול שהייתי אצלה ובדקה אותי אמרה לי שאני לא מפעיל את מערכת הקול כמו שצריך ושאני משתמש בחלקים/שרירים לא נכונים וגבוהים של הקול . לאחר המון נסיונות טיפול כושלים אני אובד עצות ולא יודע מה נותר לי לעשות, שכן הבעיה מגבילה אותי באופן קיצוני ולא מאפשרת לי לדבר בצורה טבעית ונינוחה .

יכול להיות מרכיב נאורולוגי, תפקודי שניתן להעריך על ידי בדיקה של פעילות השרירים בזמן הפקת קול ובמנוחה, מעט רופאי אאג מתעסקים עם הנושא הזה.. מכוון שלאידוע לי היכן הייתה ומה עשיתה, לא יכולה להמליץ לך ספציפית למי ללכת. כמובן יש גם מרכיב רגשיש יכול להיות תוצאה או מקור הבעיה, רצוי לבדוק גם את הכוון הזה. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה