שיקום לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/05/2015 | 21:55 | מאת: יעל

שלום, דודתי בת 67 לאחר אירוע מוחי מלפני 7 שנים לא שוקמה מעולם! היא סובלת מנכות פיזית וכן שפתית- ההפקה פגועה. לפני כשבועיים היא עברה אירוע נוסף ושוחררה לביתה. לי אין מידע איבחוני לגבי מצבה השפתי והקוגניטיבי (עושה רושם שההבנה והחזרה שמורות)כיום היא סובלת מהפרעה בבליעה! ללא אבחון של קלינאית תקשורת! אני סטודנטית להפרעות בתקשורת בשנה ג', לכן אני פונה אליך אם תוכלי לתת לנו קצה חוט למי לפנות כדי לקבל איבחון וטיפול של קלינאית תקשורת בהקדם האפשרי.

קודם כל, בהצלחה בלימודים. לגבי הדודה, מצטערת לשמוע כי האירוע הראשון היה בגיל צעיר. בעקרון מגיע לה לקבל בדיקה אצל קליאני תקשורת, למעשה, אם הייתה מאושפזת, על פי נהלי משרד הבריואת, הייתה צריכה להיות מאובחנת על ידי קלינאית תקשורת במהלך האשפוז. כעת, כשהיא בביתה, תלוי בכמה גורמים. מי ממשיך לטפל בה? יחידה להמשך טיפול או הרופא הרגיל שלה? איפה היא גרה? מה מצב התנועתיות שלה, הולכת לא הולכת? מה תוכנית השיקומי הכללי שלה, מה נפגע אצל. מכוון שאת קלינאית תקשורת וקולגה בדרך, אשמח לשוחח איתך ולכוון אותה, ככל שאוכל. תתקשרי אלי 050-2099435 שבת שלום

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה