גמגום - גיל שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/04/2015 | 16:33 | מאת: anonymus

שלום, ביתי בת שנתיים וחצי, בחודש האחרון התחילה לגמגם בצורה לא סדירה, חזרה על מילים, לא מוצאת את המילה שהיא רוצה להגיד, אך לא כל הזמן (בזמני עייפות והתרגשות זה מתגבר). נראה שהגמגום מפריע לה והיא מאוד מאוכזבת שהיא לא מצליחה להגיד את מה שרצתה. יש לציין שלפני שהגמגום התחיל היא דיברה בצורה שוטפת עם אוצר מילים גדול מגיל שנתיים. בנוסף, עד גיל שנתיים היא הייתה בגן דובר רוסית ועברית ומאז שעברה לגן חדש בגיל שנתיים היא מדברת רק עברית. האם יש לפנות לטיפול בגיל זה? הא ישנן המלצות? תודה רבה

כדאי שתעעיני בתשובותי בפורום כדי לתשימי לב שמדובר על תופעה נורמלית ושכיחה ביותר, הילדה מחפשת את המילים (זה בעקר לילדים עם התפתחות שפה מהירה) ובנתיים משמיעה הברה או מילה, כתמשוך תשומת לב ויתן לה השהייה עד שתמצא את המילה. זה יחלוף ככל שלא תתני לכך חשיבות ולא תתחילי לפתח תאוריות, מה קרה ומה השתנה... הכל בסדר ולא ללחוץ עליה ולבדוק כל פעם האם זה עבר, התופעה שכיחה ולרוב חולפת עם הזמן, עד סביבות גיל 6, או קודם!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה