ש שורקת לילד בן 8.5

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/04/2015 | 20:26 | מאת: טלי

ערב טוב לבני בן ה 8.5 יש בעית היגוי בש שורקת לפני כשנה טופל אצל קלינאית תקשורת ותמיד היה עובר לתקופה קצרה ואחכ שוב חוזר אני חזרתי איתו בבית על התרגילים אך רק בזמן שזה חזר לו עכשיו תקופה ממושכת שוב התחיל לדבר בש שורקת אך מידי פעם ומיום ליום שמעתי הדרדרות ועכשיו חזר לנקודת ההתחלה הוא דיי מתייאש מהתרגילים שאני עושה איתו יש לציין שהילד מטופל בעוד תחומים לפחות 4 פעמים בשבוע ויש עליו עומס מבחינת תרגולים שעליו לבצע השאלה שלי היא מדוע הבעיה חוזרת על עצמה והאם לקחת אותו לקלינאית אחרת? האם מצב זה יכול לעבור ולא לחזוראו שתמיד יהיו השלכות גם בגיל הבגרות? אשמח לתשובות אני די בלחץ תודה

מטרת הטיפול לשנות הרגלי דיבור ובטח לא "לתרגל", יכול ליהיות שסיימתם את הטיפול מוקדם מדי, בשלב שעדיין לא הגיע לשימוש ספומטני ועקבי, זה שלב שבו משחקים ועושים פעילויות שהן מקפידים על דיבור נכון. אם הוא מטופל בעוד תחומים, יכול להיות שהבעיה שלו ביישום או העברה, והקושי בשימוש בהיגוי נכון נובע מיתר קשייו. רצוי להתייעץ עם איש המקצוע שמרכז את כל הטיפולים. קלינאית נוספתך, אחרת או אותה האחת תוכל לסייע לו במידה והוא מעוניין ובעל רצון לשנות הרגליו. קצת דומה להבדל בין לעשות דיאטה ולשמור על משקל הנכון,

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה