תינוק בן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/02/2015 | 20:47 | מאת: שרית

שלום, בני בן חודשיים וחצי, בבדיקת התפתחות בטיפת חלב גילו שהוא לא מגיב לקול (עד עכשיו לא שמתי לב) הרעישו משני צדדיו והוא לא הגיב לקולות כלל. בבית ניסתי הכל, טרקתי דלתות, פוצצתי בלונים, מוזיקה חזקה, והוא לא נבהל, לא הסתובב לא הגיב כלל. לא זוכרת ולא שמתי לב מה היו תגובותיו לקול בחודשים שעברו. בבדיקת השמיעה בבית החולים יום לאחר הלידה יצאה תקינה. אציין שכבר כמעט חודש וחצי הוא מאוד מקורר ומנוזל, בערך שבועיים בקושי אכל בשל ההתקררות. לא היתה דלקת באוזניים או חום. פשוט היה מקורר ומנוזל. האם ייתכן במצב זה שהוא כן שומע? אני אלך לרופא ואקח הפניה לבדיקת שמיעה ולהפניה לאאג. אך בכל זאת אשמח לקבל תשובה האם זה יכול להיות מצב זמני בר פיתרון? האם סביר שתינוק שעבר בדיקת שמיעה בבית החולים יום לאחר הלידה ועבר אותה עדיין יסבול מלקות שמיעה?

ראשית, אל תכנסי ללחץ עד שהוא יעבור את כל הבדיקת. לפי התאור שלך, יכול להיות שההתקררות והנזלת גורמים לירידה בשמיעה, מסוג של אוזן תיכונה וככל שהוא יבריא מההתקררות כך גם האוזניים יהיו יותר מאווריים, הכוונה לכך שיכולים להיות הצטברות של נוזלים באוזן, ללא דלקת. נוזלים נקיים שפוגעים בתפקוד האוזן התיכונה ובהולכה של הקול, מצב פתיר בהחלט! לגבי הבדיקה בבית החולים, מספר קטן מאד של ילדים עוברים את הבדיקה בבית ביולדות ומתגלים מאוחר יותר כבעלי לקות שמיעה, זהו מספר קטן מאד, אך אפשרי. טוב עשית שלקחת הפניה לבדיקת רופא אאג וגם לבדיקת שמיעה, תבצעי את שתי הבדיקות האלה ואחר כך, תידעי מה גורם לקושי בשמיעתו של בנך. בנתיים, תהני ממנו ותשתדלי לשמור על רגיעה, סיכוי סביר שהכל בסדר והקושי בשמיעה יחלוף ככל שהוא יהיי בריא. כל טוב

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה