מתעצל לבטא O

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/02/2015 | 08:53 | מאת: gal

בני בן 3 וחודשיים. עוד כשהיה בן שנתיים שמתי לב שהוא לא כל כך מבטא חולם, וגם היום הרבה פעמים הוא מבטא קמץ במקום חולם (למשל "המן זמן" במקום "המון זמן"), מה שהופך את הדיבור שלו לקצת לא מובן. אם אני אבקש ממנו להגיד "המון" במקום "המן" הוא יגיד המון באותו רגע אבל בפעם הבאה שיגיד ביוזמתו את המילה הוא שוב ישבש אותה. האם זה נורמלי לגילו? האם מראה על בעיה כלשהי באזור הפה? האם יש גיל שאם עד אליו לא מטפלים בבעיה קשה יותר לתקן אותה?

02/02/2015 | 21:09 | מאת: גל

הערב ביקשתי ממנו שיחזור אחרי על מילים עם חולם ושמתי לב שהוא בעצם לא מבטא את זה נכון (זה כמו O במבטא אמריקאי, שדומה לקמץ)

ממליצה לך לפנות לקלינאי תקשורת, להערכה וטיפול. בנך זכאי לטיפול דרך קופת חולים, בהשתתפות עצמית מינימלית במקביל רצוי, למען הסדר הטוב, לבצע בדיקת שמיעה...רק לסגור פינות! בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה