7 עם אפרקסיה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/01/2015 | 08:30 | מאת: didi

שלום שאלה בנוגע לבת 7 עם אפרקסיה ,מושתלת בצד אחד ועם מכשיר באוזן השניה, הילדונת המתוקה הזאת מתפתחת יפה ולומדת בכיתה א עם משלבת בבית ספר, בכל התחומים יש התקדמות יפה מאוד פרט להיגוי המילים ( למעט אמא והאח והמשלבת אף אחד לא ממש מבין אותה). קלינאית התקשורת שעובדת איתה עובדת איתה על הרחבת אוצר המילים והשפה. כרגע אין עבודה על ההיגוי עצמו, האם ניתן לשפר את הדיבור רק ע"י למידת קריאה? האם צריך עוד תרגילים שמותאמים אך ורק להיגוי? מה קלינאיות עושות בד"כ עם בעיות היגוי? תודה רבה ויום נעים :)

לא יודעת מי את בשביל הילדה, וקשה לי להתייחס כך. לצערי ביה"ס מעמיד לפניו את המטלות הלימודיות ולא הדיבור, כך נאמר לי מספר פעמים. בודאי שהיא זקוקה לעבודה גם על תחום הדיבור וההיגוי ולבטח מובנות הדיבור. ממליצה לשוב לקלינאי התקשורת או למערך שביצע את השתל ולקבל את עצתם. הילדה לא "מושתלת" היא עברה שתל השבלול... לא ממש אותו דבר!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה