בעיות חברתיות או מה?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/01/2015 | 17:05 | מאת: קרן

שלום רב בני בן שנתיים וחודש. ילד חייכן וחכם בצורה חריגה. (מרכיב פאזלים של 12 חלקים, מדבר כמעט שוטף, נגמל לבד ביומיים ועוד ועוד). יש לי הרגשה שיש לו בעיה חברתית. כשילדים בגילו מתקרבים אליו הוא נראה חרד. הוא לא מגלה סימנים של משחק משותף. אם מישהו מתקרב לצעצועים שלו הוא ישר מתגונן ואפילו מתחיל לבכות ולדחוף. לא אוהב שילדים אחרים נוגעים בו. משחק יפה עם אחותו בת 5 ובת דודה בת 3.5. אוהב מאד לחבק את החברות של אחותו. עם מבוגרים מתקשר מצוין!!! לפעמים ברמה מדאיגה כי גם עם מבוגרים זרים. בגן אומרות שמשתלב נהדר (הכי קטן בגן של בני 2-3 עם 35 ילדים) . אבל אני רואה התנהגות חברתית שכבר מרגישה לי חריגה. מה עושים? כדאי לקחת לאבחון בגיל כזה?

מה כבר יכול להיות כל כך חריג, שבגן אומרים לך שהוא מסתדר יפה? איך את חושבת שילמד להתנהג בחברה? זה תהליך ותפקידך לתת לו בטחון ולאפשר לו הצלחות וגם כשלונות, כך לומדים. אולי צריך את התמיכה שלך ואולי צריך להתנסות ולהחליט לבדו כיצד רוצה להתנהג? אולי יש לו רגישות לרעש ובגלל זה קשה לו עם ילדם אחרים? זה גיל צעיר להיות בקבוצה כל כך גדולה, הוא צריך ללמוד להנהל עם כוווולם! בגיל זה המשחק הינו מקביל, לשחק ליד ילדים אבל עדיין לא ביחד ובטח לא בשותפות. עם אחותו ודאי היא מובילה ולמעשה גם מלמדת אותו התנהגויות מסויימות. תהייה סבלנות ותאפשרי לו לגדול, בלי להיות תחת תצפית או פרשנותלהתנהגותו. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה