היגוי בגיל 3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/12/2014 | 15:11 | מאת: יעל

בני בן 3. יש לו בעיות היגוי כמו למשל אומר "מובגרים" במקום "מבוגרים". את רוב המילים אומר בסדר אבל מידי פעם יש לו שיבושים כמו שציינתי למעלה (אני חושבת שזה בעיקר שיבושי ניקוד, כלומר מחליף צירה או שורוק בפתח, למשל). בדיקת שמיעה לפני חודשיים יצאה תקינה. לפני שנה וקצת עבר ניתוח כפתורים עקב נוזלים באוזניים. האם זה תקין עדיין בגיל 3 או שיש לפנות לטיפול?

יש ילדים שמשבשים מילים "ארוכות" לעתים, תחזרי בשבילו על המילה, בקצב איטי תוך הדגשת ההברות, אם הוא רוצה, תעזרי לו בחזרה על המילה, אם לא מעוניין,לא חשוב העקר שהוא ישמע את המילה על כל חלקיה ובסדר נכון של ההברות אם יש בעיה של מובנות כללית של הדיבור, אז עליך לפנות להערכה והדרכה לקלינאי תקשורת. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה