בדיקת BERA לא תקינה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/12/2014 | 11:39 | מאת: שמחה

שלום, התינוק שלי בן שלושה שבועות הוא עבר בדיקת סינון שמיעה בבית חולים שלא הצליחה. לאחר שבועיים חזרנו על הבדיקה שזה כלל בדיקת }TEOAE ] וכן בדיקת BERA התוצאה שוב לא תקינה. קלינאית התקשורת שלחה אותנו לרופא א.א.ג וכן לעשות בדיקת BERA אבחנתית. ההמתנה לבדיקה כזו אורכת מספר חודשים. אני רוצה לדעת ברור מה מצפה לי האם יש סיכוי שאין בעיה מהם הסיכוים לגבי השמיעה של הילד הכי גרוע והכי טוב שיכול להיות

ילוד שמזוהה כבעל חשד ללקוי שמיעה, זקוק לאבחון והתערבות מוקדמת כדי להבטיח את התפתחות השפה והדיבור בדרך הטובה ביותר. המיקרה הטוב, שמתגלה ירידה בשמיעה בגיל מוקדם, ניתן לתתת כבר מכשיר שמיעה ואם יש צורך, לתכנן ניתוח של השתלת מנגנון אלקטרוני שיאפשר לתינוק לפתח שפה ודיבור כיתר הילדים. כשליש ממקרי ם של ילדים שמתגלה אצלם ירידה משמעותית בשמיעה, אינם שייכים לקבוצת סיכון ולא ידוע מה הסיבה, באחרי יכול להיות גורם תורשתי או מחלה או פגיעה בהתפתחות האוזן הקשורה לחשיפה לוירוסים או בעיה אחרת תוך רחמית. בכל מיקרה, היום ישנם דרכים לאבחון והתערבות בגיל מוקדם ביותר, ויש הרבה מה לעשות. רצוי לא להמתין חודשים עד לבירור סופי, גם אם תצטרכו לנסוע הרחק מהבית לביצוע הבדיקה האבחנתית, כדי מאד לזרז את הבדיקה ולאפשר התערבות מוקדמת, אפילו לפני גיל חצי שנה. ילדים עם ירידה בשמיעה, היום, יכולים להתפתח ולגדול כיתר הילדים, ללא בעיות חמורות אך עם תמיכה וטיפול. ישנם בארץ מספר רב של תוכניות לטיפול בתינוקות המאובחנים עם חשד לירידה בשמיעה, בהצלחה,

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה