הפרעה בפענוח דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/12/2014 | 18:02 | מאת: שמוליק שרון

שלום רב, אני בן 37, כילד פספסתי את העלייה במודעות להפרעות קשב והפרעות נוירולוגיות אחרות אצל ילדים.... אף פעם לא אובחנתי, אך כרגע התחלתי בתהליכים. שאלתי היא - למי או איזה מרפאה אני יכול לפנות כדי לאבחן הפרעה בפענוח הדיבור? זה לא מכוסה בביטוח כללית מושלם שלי... שום דבר לא מכוסה למבוגרים בתחום הזה. כבר שנים ידוע לי שאני לא שומע טוב כמו אנשים אחרים, אבל הבעיה היא לא הווליום, אלא כמה ברור אפשר לשמוע/ להבין אותם. זה כמו דיסלקציה - רק בשמיעה. תודה מראש, שמוליק

מה שאתה מתאר ידוע ומוכר מזה שנים ומהווה לעתים הבסיס ללקויי למידה ורכישת קריאה. יש צורך באבחנה שמיעתית כדי להבין דיבור ולהתמצא בתוכן של שיחה, במיוחד קשה על רקע של רעש ומסיחים אחרים. הצעתי שתפנה למכון שמיעה בתל השומר, לדר' יעל חנקין, אשר מנהלת את המכון. היא מתמחה בתחום זה! תפנה אליה וקבל את עצתה, לבטח יזמינו אותך לביצוע סידרה של בדיקות שמיעה מיוחדות לגילוי איכות השמיעה, הפיענוח והאבחנה השמיעתית. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה