קושי בבליעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/12/2014 | 12:56 | מאת: תמר

שלום רב, לבני בן 1.8 יש שקדים נושקים והדבר מאד מקשה עליו בבליעה . הוא אוכל רק מעדנים מטרנה גרבר . באכילת מוצקים הוא נחנק. רופא אאג היפנה אותנו לקלינאית תקשורת מתמחה בבליעה או לריפוי בעיסוק כדי לעזור לו. אם זה לא ילך המליץ על ניתוח להוצאת שקדים. כיצד קלינאית תקשורת יכולה לעזור במקרה זה? האם הסיכוי גבוה להצלחה. תודה רבה

המצאןת השקדים ממלא את הרווח שבאו המזון צריך לעבור ולכן בנך מתקשה בעוררות רפלקס הבליעה, השיעול וחנק (השתנקות) שמויעיםפ בעקבותיו הינם סימנים של קושי בהפעלת הרפלקס כשיש נופ יותר גדול, כמו במוצקים לעומת נוזלים. ניתוח להסרת השקדין בודאי יטיב איתו מבחינת הבליעה ואני מניחה, גם בשינה ונשימה בכלל ובשינה בפרט. יש מקום גם לבדיקת שמיעה והערכת ההשפעה של השקדים גם על השמיעה. קלינאית תקשורת יכולה להעריך את יעילות מנגנון הבליעה ותקינות פעילות ותחושה בפה, לצורך אכילה. במידה ויש מחסום (כמו השקדים) הטיפול צריך להיות משולב, תפקודי (ע"י הקלינאי) ןמבני (ע"י הניתוח והסרת המחסום)

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה