מוסיקה רועשת מאוד לתינוקות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/12/2014 | 21:34 | מאת: נוגה

רציתי לשאול מהו בדיוק הנזק שיכול להיגרם לתינוקות חודש - שנה ועוד, מחשיפה למוסיקת חתונות שהיא בסטנדרט מעל ל- 100 דציבלים. כשאני אומרת בדיוק, אני מתכוונת איזה אזורים עלולים להיפגע וכיצד. בתור מי שעוסקת עם ליקויי למידה, יש לי תחושה שיש נזק רב בהבחנה עתידית למשל בין תנועות חולם לשורוק שהאורכים שלם די דומים. תודה לך על תשובתך המלומדת.

תינוקות דווקה! למה??? מאפייני הנזק בשמיעה יכולים להאיר את הקושי באבחנה שמיעתית, שאלתך כללית מדי, לא ניתן להתייחס להברות (פתח, שורוק או כל תנועה אחרת) בניפרד. מבחינת השמיעה ומאפייני הצליל, אין הבדל משמעותי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה