חיסיון מטופל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/12/2014 | 13:41 | מאת: אבא

יש לי שאלה, אם אני עושה אבחון לבני בבית חולים ציבורי, עם הפנייה, ונותנים אבחנה. האם זה קובע את כל חייו? לחזה מוסד לימודי/ גן... הוא יילך? אני שואל בעצם אם זה נשאר בחיסיון הרפואי של הילד או שהאבחנה עוברת מהרופא המשפחתי למוסדות?

היום אסור להעביר מידע, ללא הסכמה כתובה של ההורים, האדם עצמו או האפוטרופוס החוקי. חסיון רפואי הינו אחד הכללים הבסיסיים בכבוד אדם וחרותו ובחוק זכויות החולה. בהסכמתך המידע יעבור לרופא המטפל, וגם זאת, לפי מקור ההפניה או לי בקשתך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה