בני בן שנתיים ואומר רק את האותיות הסופיות של המילי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/11/2014 | 05:11 | מאת: לין

שלום, בני בדיוק בן שנתיים, מרבית המילים שהוא אומר זה רק ההברה האחרונה של המילה , כמובן שישנם מילים אשר מבטא כנדרש, כגון: אמא, אבא , פלפל,פיל, כיף, יש וכדומה, לרוב אומר רק סופיות, כמו כן, מחבר 3 מילים, אשמח לדעת מה עליי לעשות , כל האנשים מסביבי אומרים שזה תקין כיון שהוא קטן

אני נוטה להסכים עם הסביבה, עד לנקודה מסויימת. האם עבר בדיקת שמיעה, מומלץ ביותר, גם אם את חושבת ששומע היטב. מנקודת זמן של היום ובעוד שלושה חודשים תוכלי להעריך האם חל שיפור בדיבורו של בנך, במידה ולא, את יכולה לפנות לקלינאי תקשורת לביצוע הערכה וקבלת הדרכה, היא יכולה להמשיך לעקוד אחרי השגיו ובמידת הצורך, להתחיל בטיפול אשר מבחינת הילד, הינו פעילות כיפית! בדיקת השמיעה והפגישות עם קלינאי תקשורת מכוסים על ידי קופת חולים דרך ביטוח הבריאות. כל טוב

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה