מבטא

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/11/2014 | 10:05 | מאת: סילבה

שלום, חברה שלי בת 30+, עלתה לארץ מדרא"מ לפני כ12 שנים. עדיין יש לה מבטא וקושי להגות אותיות מסויימות (בעיקר ר' ו ה'). העניין הזה מאוד מציק לה מבחינה אישית, בטחון עצמי וכו' וגם מפריע לה בקריירה. האם קלינאי/ת תקשורת זה מה שהיא צריכה?

גם לי יש מבטא זר, דווקא חמוד! לגבי החברה שלך, כן, קלינאית תקשורת יכולה לעזור, אבל עד גבול מסויים. היא צריכה להיות בעלת מוטיבציה גבוה ולשלם על הטפול באופן אישי, כדי להצליח ליישם את השינוי בהיגוי. אולי היא צריכה לחזק את האמון בעצמה ויכולת ולא לתלות את הבטחון העצמי במבטא? גם לגבי הקרירה, צריכה לבדוק את עצמה לעומק, מה באמת מקשה עליה. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה