רפלקס בליעה באדם סיעודי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/10/2014 | 08:07 | מאת: איש אחד

שלום, אבי במצב סיעודי, מונשם, מוזן באמצעות זונדה ולא מתקשר. עד לאחרונה בלע היטב. בימים האחרונים הוא לא בולע כל כך עד שפיו מתמלא קצף. האם יש דרך לעודד את רפלקס הבליעה? תודה.

מצטערת לשמוע על מצבו, לגבי הבליעה, בבליעה יש שלב רצוני ושלב של רפלקס, אשר למעשה מעביר את תוכן שנימצא בעומק הפה לושט ומשם לקיבה. מכוון שהוא ניזון בזונדה, אני מבינה שרפלקס הבליעה איננו מספיק יציב ונוכח ולא מספיק "עובד" כדי לאפשר לשמור על הזנתו. לגבי מה שנאסף בפיו, אפשר להשתש במכשיר ששואב את ההפרשות. לגבי עידוד או שיקום הבליעה, יש מקום להתייעצות עם קלינאית תקשורת מומחה לנושא זהץ אם אביך בבית חולים או במחלקה סעודית של ביתת אבות, יש סיכוי טוב שיש שם קלינאי תקשורת שייסייע. אם הוא בבית, סביר להניח שיש לו טיפול רפואי על ידי היחחידה להמשך טיפול של קופ"ת, דרכם תבקשי התייעצות עם קלינאי תקשורת. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה