זקוקה לעזרה בן שנתיים לא מדבר כלל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/10/2014 | 17:57 | מאת: שירית

היי לא יודעת מאיפה להתחיל שבורה נפשית כברר בני הקטן בן שנתיים לא מדבר בכלל בקושי חוששת מאוטיזם לא מעיזה לספר לאף אחד מתביישת הסביבה רק מלחיצה אותי הוא ילד מקסים רגיש אני שבורה מזה שהוא יכול להיות לא נראה לי שאוכל לעמוד בזה עזרתכם הדחופה תודההה

מצטערת על תחושותיך הקשות! המקום הכי מתאים לבדיקה הינו מכון להתפתחות הילד, אליו ניתן להגיע דרך קופת חולים. בנתיים אני ממליצה לך לפנות לקלינאי תקשורת (גם דרך הקופה,) ולתת לה לבצע הערכת שפה ותקשורת ראשונית. תפני גם, דרך הרופא המטפל או דרך רופא אאג' לבדיקת שמיעה, לפעמים יש קושי בשמיעה, אשר ניתן לטיפול רפואי, דבר שכיח בילדים. בכל מיקרה, ובמידה ויש בעיה כל שהיא עם בנך (מה שלא בטוח עדיין בגיל זה) עליך לתמוך ולעודד אותו, לספר למשפחה הקרובה על חששותיך ולתת להם לתמוך ולעזור. אין מה להתבייש, אלה לפנות לתמיכה בבנך, בך ובמשפחתך. טוב שיש לך רגישות לבנך, אך עד שלא יגידו לך שיש בעיה ספציפית, תשתדלי להיות חיובית ואופטימית. הוא מאד קטן ובגיל זה יש שונות רבה בין הילדים. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה