ילד בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/10/2014 | 15:40 | מאת: אמא

שלום רב. ילד בן שמונה חודשים כמעט ולא מדבר... משחק יפב התפתחות מוטורית תקינה! ממלמל פה ושם פפה גהגה דה וכ'ו צוחק בקול כשממש מצחיקים אותו מחייך לכולםםם גם לזרים. מחקה אותנו אם אנחנו משתעלים אז חוזר אחרינו ומשתעל אם אנחנו אומרים לו אאאהה אז חוזר אחרינו...וחוץ מזה כלום! אם לבד במיטה יכול לשחק בצעצועים שלו וגם ימלמל לו משהו אם עצמו אבל אני רואה ילדים בני גילו שכל היום ממלמלים להם בכיף והבן שלי רוב היום שקט... לא מוחא כפיים/ ולא עושה שלום מגיב לשמו יפה מאוד ישר מסתובב אלינו הבעיה העיקרית זה הדיבור והמחיאות כפיים/שלום/ביי... שלא עושה עדיין יש סיבה לדאגה? לא נראה שיש לו בעיית שמיעה כי ישר מסתובב לכל קול מוכר/ זר

בגיל זה יש המון הבדלים בין ילדים וחבל להשוואות, רק כשיש חריגה משמעותית, רק אז, יש מקום לדאגה ופנייה ליעוץ מקצועי. על פי תאורך הוא מפותח, ערני לסביבה, וגם חברתי. תמשיכי לגרות ולעודד אותו, והוא ישיג את צייני ההתפתחות כמו כל ילד אחר. דרך הגב, מתאורך לא ניראה משהו חריג!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה