שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/09/2014 | 12:27 | מאת: ..

שלום רב ילד בן 8 חודשים מדבר ממש קצת לא מהילדים שכל יום ממלמלים דברים יש הבארות כמו דה דה דה בא בא פה וכ'ו לא עושה שלום/בי לא מוחא כפיים מתי אמור לעשות את הדברים הללו?

30/09/2014 | 22:13 | מאת: איה

הבת שלי התחילה לעשות דברים אלו בתחילת החודש התשיעי אל תהיי מודאגת כל ילד שונה מאחרים

יש שונות רבה בין ילדים ויחד עם זאת, יש קווים מינימליים. האם היא עברה בדיקת שמיעה לאחר הלידה? אם נולד בארץ, קרוב לודאי שכן. האם הוזמנה לביקורת נוספת? לגבי המילמול, יש עוד התנהגויות יותר בולטות כעת, היכולת לעקוב במבט, ליצור קשר עין, להגיב לקולות ולהכיר אנשים, לתקשר, גם באופן לא מילולי, רמת השקט הפסיכומוטורי ועוד. אם את מותרדת, תפני לרופא התפתחותי ובמקביל לבדיקת שמיעה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה