קושי שפתי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/10/2014 | 11:50 | מאת: לילי

שלום רב.הבן שלי בן 3.5 עלה השנה לגן עירייה הגננת טוענת כי אינו עונה תשובות ממוקדות ולרוב עונה בעולם משלו כמו כן ציינה גם שאינו יודע לצייר צורות ( עיגול משולש מלבן וריבוע ) ושבגיל הזה יש לדעת לצייר ולא שירבוטים....כמו כן טוענת כי הוא נורא תלותי במבוגר מה שאומר שאם עושה איזו משימה יישר בא לגננת לאשר כי עשה או ביצע את המשימה כמו שצריך... והפנתה אותנו לאבחון על מנת שישבו איתו על הבעיות. גם ציינה כי לרוב משחק לבד או עם עוד 2 ילדים ולא יותר כאשר בגיל הזה הם כבר משחקים בקבוצות אשמח לעזרה והכוונה הפנתי כבר את כל המסמכים למכון התפתחות הילד ממתינה להתקדמות מולם.

טוב שהגננת ערה, הרבה פעמים הן מזהות ילדים עם קשיים, אשר ניתן לעזור להם כבר בגיל מוקדם. יחד עם זאת, רצוי לבחון האם בנך היה במסגרת של מעון או גן לפני כניסתו לגן זה. ילד שלא היה בגן לפני הן, בודאי לא מצליח במסימות כמו ידים בעלי "נסיון" בגן ובהשתייכות לקבוצת ילדים בני גילו. תעזרי בסבלנות, תקחי אותו לאבחון ולהערכה, במכון להתפתחות הילד יוכלו לתת תוכנית התערבות אישית 0טיפול פרטני, מעקב והדרכה בשבילך) איתור מוקדם והתערבות מוקדמת מאפשרים לילדים להתפתח בצורה מיטבית, להשיג את ההשגים הנחוצים לשללובם במסגרות החינוך בהמשך הדרך. כשילך לאוניברסיטה ויתחתן אף אחד לא ישאל האם ידע לצייר צורות גאומטריות בגן! בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה