עוד שבוע בת 1.5 ואני מוטרדת...

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/09/2014 | 14:43 | מאת: שרית

פרידה שלום, ביתי הקטנה עוד שבוע תהיה בת שנה ו-5 חודשים. עד כה אוצר המילים שלה ממש קטן אומרת רק: אמא (מה), סבא ואבא נשמעים אותו הדבר (בא), אווה (ליה), הב הב לכלבה שלנו, גע גע לברווז, מים (מה) אממממ (כשרוצה לאכול), פהפה כשמראה את הפיפי, בווו (שמראה את הבטן), מבינה הכל ומצביעה הרבה כשרוצה להסביר את עצמה. עושה כן ולא רק אם הראש ולא מנסה להגיד. מתרגזת מאוד ונשכבת על הרצפה כשלא מבינים אותה. אני מרגישה שמשהו פה לא תקין מאחר ויש לי גורם השוואה לטווח הגיל הזה והוא ביתי הגדולה יותר, כשהייתה קטנה. אמרו לי לבדוק מים באוזניים שאולי מקשים על הדיבור. יש קשר? כי היא מגיבה ומבינה כשמדברים אליה היא מוצאת דרכים להסביר את עצמה רק לא בדיבור.

עדיין מוקדם להחליט שיש בעיה, אם היא תקשורתית וכן אומרת מספר מילים, אז, אין כעת מה לדאוג. כבר עכשיו, הצעב הכי חשובה.... אל תשווי בין הילדות, הגדולה זכתה לכל תשומת הלב והקטנה במקום אחר במשפחה, לכל אחת יש אופי והתנהגות שונה גם את, לא אותה אימא לשתיהן... יום אחד תזכרי את המילים האלו ביתר משקל! בדיקת שמיעה, שגרתי כשיש שאלה של התפתחות שפה, ברור שהיא חייבת לשמוע את המילים כדיל ללמוד להשתמש בהן! תעשי כל מאמץ להבין את מה שהיא מתכוונת לאומר, גם במחיר של התסכול שלה. המלצתי להמתין לגיל שנתיים, אם את כל כך דואגת, פני לקלינאי תקשורת לקבלת יעוץ, בלי הילדה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה