שתי שפות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/09/2014 | 01:55 | מאת: שרון

שלום, ביתי בת 8 חודשים תחל להיות עם מטפלת - 5 ימים בשבוע יום שלם. המטפלת דוברת אנגלית שפת אם ועברית מועטה. בבית אנו דוברי עברית בלבד כולל ביתי הבכורה. באיזו שפה מומלץ שהמטפלת תדבר עם התינוקת אנגלית או עברית ברמה בינונית (מעט עילגת) על מנת שלא יווצר עיכוב שפתי בעוד מס' חודשים. תודה מראש,

עיכוב שפתי... לא יודעת אם זה קשור לשפה של המטפלת.. לפעמים ילד שגדל בשפה אחת, מפתח איחור ולפעמים ילד בשלוש שפות, מסתדר מצוין. למה לחשוף אותה לשפה שאתם אינכם יודעים? עד איזה גיל המטפלת תעבוד איתה? כשתכנס לגן, תדעה עברית? אנגלית? החשיפה לשפה שנייה צריכה להיות עקבית ויציבה, ולאפשר תקשורת, כי זו המטרה! התשובה אצלך....

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה