אימון

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/09/2014 | 16:37 | מאת: שלווה

בני בן השלוש עשרה מתקשה בשיחות סמול טוק מרבית התקשורת מבוססת על שאלות ותשובות ולא על שיחה הזורמת בספונטניות. האם קיימת אפשרות ללמד אותו כדי שיהיה לו קל יותר? יש לציין שרק אני וסביבתו הקרובה מודעים לכך בבית הספר מעולם לא ציינו שקימת בעיה גם מבחינה חברתית הוא מסתדר חושבים שמדובר באופי שלו ושהוא אינו ילד דברן אך אני בהחלט מבינה שמדובר בקושי , האם יש דרך לעזור לו? תודה

האם היה בטיפול בעבר? האם הוא חושב שיש עם זה בעיה? האם המורים בכתה או חבריו והמשפחה הרחוקה יותר מצליחים לנהל איתו שיחה, ללא שאלות? \האם אתם משתמשים בדגם כזה בתקשורת היום יומית בניהם? המון שאלות??? במידה והוא מותרד, תפנו לקלינאי תקשורת להערכה והמלצות/ אם הוא מתפקד טוב בסביבתו, בביה"ס ובמשפחה, מחוץ לפעילות מובנת (צופים, חוגי ספורט וכאלה) יכול להיות שזה הסגנון שלו! אם עובד בשבילו, למה לשנות??? חומר למחשבה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה