עיכוב שפתי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/08/2014 | 10:26 | מאת: דוד

בן שנה ושמונה עם עיכוב שפתי. לאחר מבדק ראשון נאמר שהשפה תואמת לגיל שנה ההבנה לגיל שנה וחודשיים והתקשורת תואמת לגיל ההתפתחותי. חש ירידה בשמיעה של 25-30 אחוז, אך נאמר שזו דרגת ליקוי קלה שלא אמורה להיות הסיבה לעיכוב השפתי. האם תוצאות המבדק מעידות על פיגור שכלי? על אוטיזם ? אב מודאג ומוטרד

בגיל זה יש שונות רבה בין הילדים ואיחור שפה הינו איחור שפתי בלבד, לא מעיד בהכרח על פיגור שכלי או אוטיזם. אוטיזם מאופיין בקושי ביצירת קשר, האם הוא מתקשר ללא שפה דבורה? האם הוא יוצר קשר עין ומתעניין בסביבתו? אם התשובה היא כן, כניראה שזה לא אוטיזם. פיגור שכלי פוגעה בכול הבטי ההתפתחות, מהמוטוריקה והחברה ועד השפה והתקשורת, אם הוא מפותח בכל המובנים האחרים, פרט לשפה, אז כניראה איננו סובל מפיגור שכלי. רצוי לעקוב אחר בדיקות השמיעה, לפי התרוא סביר להניח שיכולה להיות בעיית שמיעה שמתבטא באיחור שפתי (זה השכיח...) האם הילד במעקב במכון להתפתחות הילד? שם יוכלו לבצע הערכה התפתחותית ולתת לכם כוון לסיבה לקושי ובעקר, תוכנית התערבות מובנת. אשמח לקבל מכן מידע על התשובות לשאלותי ועל המשך הטיפול בבנכם. כל טוב ובהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה