בעיה בשמיעה או בקשיי שפה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/07/2014 | 21:49 | מאת: אול

שלום יש לי בת בת ארבעה חודשים. מאז הלידה יש לה העדפת צד שמאל.. כיום עושים פיזיותרפיה ורואים שיפור. אין לה שריר קצר. העניין הוא שהיא לא מגיבה בצורה עקבית בצד הזה לרעש של הרעשן. היא כן מגיבה מיד בצד ימין. היא מלמלת בקול אך פעמיים ביום בלבד. לצחוק בקול צחקה אולי רק פעמיים בשבועיים האחרונים. ואם אני מצחיקה אותה אז יש חיוך וקול חלוש של צחוק. הבכי שלה יכול להיות מאוד חזק ועצבני.כשאני מדברת אליה ושומרת על קשר העין היא מחייכת ומסתכלת עליה ומוציאה קולות חלשים ולפעמים כם את זה לא. חוששת שאולי יש קושי בשמיעה.למרות כשיצאנו בית החולים אמרו הכל תקין. בגנים שלנו אין גם בעיות כאלה אז שללתי נוזלים ודלקות באוזניים אצל הרופא. היא בריאה. צריכה לעשות בדיקת שמיעה פיוזולגית. עד שאני אעשה המצב שלה מדאיג. לכן רציתי לדעת האם זה קשור איכשהו להתפחות?אולי האזור במוח בצד הזה עוד לא התפתח ולכן לא מגיבה? קראתי באינטנרנט שרק מחצי שנה ומעלה. אצלי היא מגיבה רק בצד אחד בגיל ארבעה חודשים. או שמדובר בקושי לקלוט גירויים צלילים בסביבה? אשמח לתשובה תודה אול'

הקושי בהפקת קול יכול להיות קשור לחולשה הכללית ומנח הראש, לגבי השמיעה, כל דבר יכול להשפיע על השמיעה, גם לאחר הלידה, כך שנכון תעשי אם יבצעו בדיקת שמיעה. מכוון שיש כמה תסמינים ואת נשמעת מודאגת, המלצתי שתפני להערכה למכון להתפתחות הילד (דרך קופת החולים בה הינך מבוטחת) ותבקשי לערוך הערכת התפתחות ולשבל הדרכה ומעקב לילדה, עש שתיישר קו בהתפתחות כל מה שניראה מתאים לילדה בגילה. הדאגה לפעמים מאפשרת לקבל עזרה בזמן הנכון ולא להפוך אותה למשהו שלילי. בהצלחה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה