גמגם חוזר בגיל 4

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/07/2014 | 09:49 | מאת: ליבנת

שלום הבן שלי התחיל לדבר מאוחר בערך בגיל 3 ב כשהתחיל לדבר הוא משך את המילה הראשונה כמעט בכל מילה אחרי חודשיים זה הפסיק וכבר 3 חודשים הוא מדבר משפטים שלמים עדיין קושי בהרכבת משפטים אבל לא גמגם לפני כשבוע שוב הכל חוזר אבל בהחמרה כל מילה קשה לו להגיד הוא מושך חצי דקה את האות הראשונה כולנו בשוק איך פתאום הוא לא מובן אחרי שדיברנו איתו שוטף עד עכשיו חודש הבא הוא יהיה בן 4 תודה מראש על התשובה

תופעת חוסר שטף בדיבור מלווה את בנים, בעקר, עד הכניסה לבית הספר. לפי התאור שלך החל לדבר מאוחר וכניראה כעת, בשלב רכישת שפה מהירה, מה שמחייב אותו להתארגן עם המילים והמשפטים במהירות.... הארכת הדיבור נותנת לו הזדמנות להתחיל לדבר לפני שהוא ממש מוכן. רצוי לא להגיד לו למהר, להמתין בסבלנות, אמיתית! אם תרגישי קושי או תעדיפי זאת, תפני לקלינאי תקשורת שתעשה הערכת שפה ותקשורת ותאפיין את התקדמות הדיבור שלו, יכול להיות שכעת זקוק ל"דחיפה קלה!" בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה