גמגום בגיל 12

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/06/2014 | 14:29 | מאת: מזל

בני בן 12 מגמגם זה התחיל אצלו בגיל 3 טיפלנו אצל קלימאית תקשורת ולא ממש עזר מגיל 3 יש תקופות טובות ויש פחות לאחרונה חלה החמרה במצבו מכיוון שהוא נעזר בגוף שלו בכדי להוציא את המילה ממש דוחף את הכתף ומקפיץ את רגלו. אין לנו בעית גמגום במשפחה. האם תופעה זו מוכרת? האם תוכלי לתת לי את הכלים לעבוד איתו? אני ממש נואשת וכואבת בשבילו. תודה!

הכלים היחידים שאני יכולה לתת לך זה להמליץ שיהיה לך המון סבלנות והבנה לקשייו, תפני לטיפול, יכול להיות שכעת, כשהוא בוגר והמצב לא כל כך טוב, יהיה שיפור, ישנם כמה קלינאיות תקשורת שמתמחות בתחום זה, רצוי להתייעץ איצן. יחד עם זאת גמגום הינה בעיה של רצף הדיבור ולעתים גם של קושי באירגון השםה או ההבעה, ונשאר לאורך החיים. ההחמרה נובעת בעקר מהרצון להמנע מהקושי, מה שגורם להגברתו, ממש הפוך ממה שהינו מצפים! כך שעדיף שיגמגם בנחת ולא בלחץ ולא יפחד להתקיעות או חזרתיות, שאר הינה בלתי נמנעת... בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה