דיבור בגיל שנה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/06/2014 | 13:55 | מאת: לילך

שלום. בתי השנייה היא בת שנה. היא אינה מדברת כלל, לא אומרת שום מילה. היא כן ממלמלת אמה... בה... אבל אין מילה שהיא אומרת ברור. אני חוששת שזה אולי קשור ללשון קשורה שפעם אמרו לי שאולי יש לה. ברור לי שהיא קטנה ואני לא מחפשת גאונה, אבל רק שאדע, באיזה גיל ניתן/רצוי לבדוק שיבושי דיבור? חשוב לי לציין שהיא ילדה מקסימה, מגיבה, עושה המון פעולות, וחייכנית. אחותה הגדולה בת שנתיים וחצי, ובגיל שנה יכולות הדיבור שלה היו מאוד מפותחות, אוצר המילים שלה כלל למעלה מעשר מילים.

ההבדל בין בנותיך רק מחזק את ההבדל בניהן, ולא יותר! את מתארת ילדה בת שנה, מפותחת ובריאה. הדבר היחיד שאוכל להליץ זה להיות בטוחה שהיא שומעת טוב ושאת מעודדת את התקשורת שלה, בכל צורה, גם כשאת לא מבינה, במידה והקולות שלה ממלאים תפקיד תקשורתי, עליך לעודד אותה ולהתייחס למה שאת מביהנ. האובדה שיש לה אחות גדולה שמדברת, מתקשרת ומושכת תשומת לב מעמידים אותה, באופן טבעי במקום השני.... וככה יש המון תארויות קשורות למיקום הילד בלידתו ביחד לאחיו.... ככה זה מתחיל... אם אל הרגשת זאת קודם. ככה שאין מה להשוות בינהן, כל אחד ותוכנית ההתפתחות שלה ותכונותיה. שתהני משתייכן מאד!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה