קושי בהגיית אותיות בומפ

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/05/2014 | 08:41 | מאת: מאיה

שלום, יש לי ילד בכיתה א אשר סובל ממיאסטניה מולדת. החולשה אצלו מתבטאת בעיקר בפטוזיס ובחולשה בשפתיים. חשוב לי מאוד לציין שמדובר בילד שמדבר בשפה עשירה, תלמיד מצטיין והקושי שלו הוא בהגיית אותיות בומפ. כאשר הוא אומר מילה כשיש בה את האותיות הנל הוא נעזר בלשון. החל מגיל 3 התחלנו טיפול אצל קלינאיות תקשורת ולא היה שום שיפור! אשמח לדעת אם נתקלתם בבעיה כזאת ואם יש לכם עצה עבורי. תודה.

האם יש עצה לנאורולוג שמטפל בו? האם דיבורו ברור? האם הוא נמנע מלדבר עקב הקושי להפיק את ההגאים האלו? עד מתי היה בטיפול ומי טיפל בו? האם ניסו גרייה חשמלית? כל טוב

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה