חילוף אותיות ודיבור בסיומות של מילים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/05/2014 | 09:21 | מאת: שרון

שלום רב, בני בחודש הבא בן שנתיים. יש לו אוצר מילים של כ-50 מילים פחות או יותר, אשר רובן נאמרות עם סיומות בלבד ובסיקול אותיות (למשל כדור הוא "דו" או "דור", בקבוק הוא "בבו", סיפור הוא "פור", כפיים זה "אפיים", קוקו זה "טוטו" וכו'). שמתי לב שאת האות ג' הוא מחליף ב ד' ואת האותיות ק' ו-כ' הוא מחליף ב ט' או ת'. האם הנ"ל נורמלי לגילו, האם מצריך בדיקה ו/או טיפול בשלב זה, האם ישתפר מעצמו והאם עלינו לעשות משהו לשפר את הדיבור שכרגע לא ברור כמעט בכלל...? אשמח ואודה לתשובה מקצועית כי עצות של הסביבה מאסתי מלשמוע כבר. תודה רבה ושבוע נפלא!

עליהם לעודד אותו לתקשר ולתהשתדל להבין את מה שמתכוון לאורמ, עדיין צעיר מדי לטיפול או התערבות, אלה אם תרגישו, בטווח של שלושה חודשים, שאיננו מתקדם או דיבורו איננו נעשה יותר ברור, כעת השמן לעודד בלכ דרך אל תחזרו על מה שהוא אומר, איך שהוא אומר, אלה תחזרו על המילה בשלומה, לאט ובלי לדרוש ממנו לחזור עליה. האם שמיעתו נבדקה? בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה