קשים בדיבור - אצל ילד בכיתה א

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/04/2014 | 22:44 | מאת: סיגל

בננו דיבר נהדר. בחודש אחרי שהתחיל בית ספר - בשלבי לימוד הקריאה הוא התחיל לגמגם - הכוונה להגיד את ההברה הראשונה של המילה שהוא רוצה להגיד כמה פעמים ואז לסיים את המילה והמשפט. ובמשפט חדש הדבר חוזר על עצמו. זה היה קורה מדי פעם. לאחרונה התופעה החמירה וזה קורה בכל משפט. מה ניתן וצריך לעשות במצב כזה?

קריאה בקול רם, מלחיצה את כולנו... כניראה שאצלו הקושי גדול יותר. רצוי לעקוב ולראות האם בחופשה התופעה פחתה? עדיף לא להעיר לו על הנושא, לתת לו להתבטא ולהעזר בסבלנות כדי לא להחמיר את המצב. יכול להיות שזה ביטוי לקושי בקריאה בקול רם. כעת לא כדי להתייחס

26/04/2014 | 23:37 | מאת: סיגל

זה קןרה לא רק בקריאה אלא בעיקר בדיבור השוטף. זה התחיל מתי שהוא התחיל ללמוד לקרוא. יש קשר בין השנים? בחופשה זה החממר דווקא.

הייתי ממתינה, במידה והוא לא מדבר על זה, נותנת לו המון אפשרות להיות יחד, בלי לדבר ובלי להעמיד אותו ב"מבחן" אלה מאפשרת לו לשוחח כמה ומתי שהוא רוצה, לא לוחצת ולא מרבה בשאלות אלה נותנת לו ליזום. לא מרימה גבה בכל פעם שיש "תקלה" ומנסה לקבל את הדיבור כמו שהוא, בלי להתרגש. יכול להיות שהתופעה תחלוף מעצמה ובודאי לא תירצי להחמיר אותה, במידה ותמשך. סבלנות, אורך רוח והמון אהבה.....

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה