תינוק בן שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/04/2014 | 22:58 | מאת: עדי

שלום, יש לי תינוק בןוחודשיים שבעבר אמר מילים ממש יפה- אמה=אמא, חי=קחי, דו=כדור ועוד כמה מילים, אבא אם אנ לא טועה.. העניין הוא ששזה היה ממש מזמן , לפני חודשיים בערך והוא כמו שכח אותן. במקום זה הוא על כל דבר שמצביע או מבקש- "מה זה" או "את זה".כאילו שכח את כל השפה... האם זה תקין? זה שלב כלשהו? יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לעזור לו? ובכלל- כמה מילים אמורים לדעת בערך בגיל הזה? תודה מראש

בגיל זה יש שונות גדולה בין ילדים, אם הוא שואל מה זה, סימן שתמעניין במילים ותפקידך להגיד את המילה, ואולי לעזור לו להשתמש בה. בגיל שלא הרבה ילדים לא מדברים עדיין. האם עבר בדיקתש מיעה? האם שמיעתו תקינה? אם השמיעה תקינה, אז כניראה הוא מתפתח בצורה נורמטיבית

27/04/2014 | 08:01 | מאת: עדי

כשהוא נולד ובטיפת חלב אצל רופא התפתחותי ונאמר לי שהכל תקין. ובכל זאת תוכלי בבקשה לציין כמה מילים אמורים לדעת בגיל זה , מינימום לפחות? תודה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה