גמגום ופערי שפה ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/04/2014 | 20:33 | מאת: אמא

שלום רב , ביתי בת 10 מגיל קטן היה לה עיכוב בהתפתחות השפתית (מילים ראשונות, משפטים וכו) והיינו מטופלים לאורך השנים ע"י קלינאיות תקשורת לסירוגין . בבדיקת שמיעה בגיל 3 אותרה ירידה בשמיעה, כנראה עכב נוזלים באוזניים, בעיה שנפתרה במעלה השנים ללא התערבות. בסביבות גיל 6 , בהמלצת הקלינאית, נשלחנו לאבחון של קשב וריכוז ואכן אובחנה כבעלת הפרעה קשב וריכוז. הומלצנו לטיפול בריטלין בעיקר לסייע בקושי הרגשי אבל עקב התנגדות של הילדה והמלצה של המורה שלא ללחוץ בנושא , כיום אינה בטיפול. בגיל 7-8 היתה מטופלת שוב ע"י קלינאית תקשורת עקב חוסר שטף בדיבור וגמגום שהיה בא והולך לסירוגין. כיום עדיין קשה לה להתבטא באופן רהוט וברור ("הולכת מסביב" במקום להעביר את המסר בצורה פשוטה) ולעיתים עדיין מגמגמת. שאלתי היא האם נכון לחזור לטיפול בגיל הזה ? אודה להמלצתך

על פי תאורך כדאי מאד לפנות לקלינאי תקשורת, להערכת שפה ודיבור ולקבל החלטה לגבי התחום בו היא מתקשה, יש ליקוי למידה הקשור לאבחנה ותפקוד שמיעתי, לגבי ה"גמגום" יש מקום לבירור התייחסותה של הילדה לנושא, האם החוסר שטף ממלא תפקיד בקושי להתבטא, ויש לו תפקוד ברצף הדיבור שלה? רצוי לבדוק ולא להדביק לה תווית של "גימגום", על פי תאורך ניראה לי קושי על רקע אירגון שפה ושליפת מילים.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה