שפה רצל ילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/04/2014 | 22:24 | מאת: נטלי

בני בן השנתיים וחצי ילד מאוד חברותי וחכם יודע לבצע משימות ומבין כל מה שאומרים ומבקשים ממנו ולמרות שהוא יודע לספור עד 10 ומזהה בין צבעים שאר השפה אצלו מדאיגה אותי הוא מחבר מילים לכדי משפט קצר אך גם מדבר גיבריש הרבה רופאת משפחה בדקה אותו ואמרה שנראה על פניו כי הכל תקין וצריך לחכות עוד זמן לפחות עד גיל 3 על מנת ללכת לקלינאית תקשורת ושכרגע הוא תקין מבחינת התפתחות והשאלה שלי היא האם זה באמת תקין? זה לא ששאר הילדים בגן מדברים והוא לא אך האם בגיל כזה הוא לא אמור לדבר יותר??

הג'יבריש בגיל זה ממלא את המקום של מילים ורצף בדיבור שעדיין מתפתח. על פי התאור שללך, ניראה לי שהרופא צודקת, הייתי אולי פונה לקלינאי תקשורת לקבלת הדרכה ובדיקה כללית, וכדי לאפשר ביצוע מעקב בעוד 3-4 חודשים ולהשוות את התקדמותו. בכל מיקרה, ורק כדי להיות במקום בטוח, הייתי מבקשת הפנייה לבדיקת שמיעה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה