בן 7 חודשים לא אומר הברות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/04/2014 | 20:37 | מאת: דנה

הבן שלי בן 7 חודשים ושבוע. לפעמים מגיב לקריאת שמו ולפעמים לא. מסובב את הראש לכיוון מקור קול וגם מחייך כששומע את קולי או קולות מוכרים. עדיין לא אומר הברות בה בה גה גה דה דה. הבנתי שאמור להתחיל להגיד הברות ולהיב לשמו בסביבות גיל 5-6 חודשים. האם עדיין תקין? האם יש מקום לדאגה?

כניראה שהספר שלך לא ציין שיש הבדלים בין ילדים... האם עבר בדיקת שמיעה? אם שמיעתו תקינה והוא מגיב לסביבה ועוקב במבט, אין כרגע מקופם לדאגה. תינוקות בעקר "מעסיקים" את עצמם בהפקת קולות, בשעות הבקר, לאחר שמתעוררים ובמידה ולא נכנסים לחדר. תנסי לא להכנס מוקדם אלה לתת לו לשהות לבדו לכמה זמן, כשהוא ער... יכול להיות שאז יפיק קולות בכיף!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה