הפרעה באכילה ודיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/04/2014 | 08:50 | מאת: יעקב רז

שלום, אני בן 62 אחרי ניתוח של כריתת חצי לשון ימנית עקב גידול סרטני בלשון. הלשלון שנכרתה שוחזרה בניתוח פלסטי. אני כרגע 10 חודשים אחרי הניתוח ועדין לא מסוגל לאוכל אוכל מוצק. אני חיי אך ורק מאוכל שאני מרסק עם נוזלים בעיקר מרקים. בנושא הדיבור - אני מדבר יחסית טוב מאד כולם מבינים אותי אבל יש אותיות (השורקות) ש, ז, ס, צ, שההיגוי שלם לא כל כך ברור. מה עלי לעשות? תודה על העזרה

שלום יעקב, הינך זכאי לקבל טיפול אצל קלינאי תקשורת דרך קופת חולים, לא יודעת היכן אתה מתגורר, יכול להיות שהמנתח שניתח אותך יכול להפנותך לשרות בבית החולים עצמו. אני קלינאית תקשורת באגודה למלחמה בסרטן ואשמח לקבוע איתך פגישה כדי לבדוק את האפשרויות, אני יושבת במשרד האגודה למלחמה בסרטן, בגבעתיים. כמובן שהפגישה ללא תשלום! כל טוב והמון בריאות

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה