הכללת יתר בטיפול היגוי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/04/2014 | 20:29 | מאת: תמר

אני סטודנטית בחוג להפרעות בתקשורת מה ניתן לעשות במקרה שבו הילד מחדיר יתר על המידה את העיצור ר' במילים, כחלק מטיפול היגוי? באילו אסטרטגיות ניתן לפעול על מנת "לבקר" את התופעה? לדוגמא ריפרון במקום עיפרון רני במקום אני מצריירת במקום מציירת רופר במקום רופא תודה!

הכללה הינו תהליך טבעי ורצוי, לעתים הילדים עושים הכללה גם למקום שלא נחוץ. זהו תהליך למידה טבעי ונכון. עליך לצחזור על המילה, ללא ה"טעות" ולעזור לו ע ידי אבחנה שמיעתי ואלי רמזים נוספים. כמובן תלוי בגיל הילד..... תוכלי תמיד להפנות את השאלה לקלינאית שמרכידה אותך בטיפול ביל הזה או למדריכה הקלינית בביה"ס בו את לומדת. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה