תינוק בן 9 חודש לא מלמל הבהרות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/03/2014 | 20:59 | מאת: רונית

שלום. אני מעוניינת להתייעץ איתך אם זה אפשרי... אשמח אם תעני לי בהקדם כי הנושא מדיר שינה מעיניי. בני בן תשעה חודשים, נולד בשבוע 36... ונראה כי יש עיכוב בהתפתחות שלו גם מוטורית וגם שפתית( לא נבדק רפואית אלא לפי עניות דעתי) הבעיה שלי היא שהוא אינו מלמל שום הבהרות חוץ מאותיות אהוי ועושה לפעמים פו... הוא כן מתקשר איתנו ההורים וגם עם אחיו, מבין מה מדברים איתו אבל איננו מגיב חזרה במלמול ואינו מחקה אותנו.... אינו מוחא כפיים ואינו מתנהג כראוי לבני גילו... אני מאוד חרדה לעניין ורציתי לדעת האם לפי מה שתיארתי קיימת בעיה או שזה אצלי בראש ובמידה ויש בעיה האם ניתן לטפל בזה כבר עכשיו בגיל תשעה חודשים.

קודם כל, תפני לרופא ילדים או אאג' ותבקשי לבצע בדיקת שמיעה במקביל, תפני למכון להתפתחות הילד, שם יש צוות המומחה בהערכת התפתחות ואם יש צורך, יקבעו תוכנית התערבות או מעקב. בגיל זה יש המון משתנים שיכולים להשפיעה ולכן אינני יכולה להשיב לשאלתך, מבלי לקבל עו פרטים. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה