כולסטרול גרנולומה....

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/08/2000 | 22:41 | מאת: מישהו

ד"ר גוב ארי שלום, אכן בדקתי....קיבלתי המלצה לפתיחת גולגולת.....וצורה של מאחורי הראש.... אני יודע את הסיכונים של כל העצבים......וכמו כן את שם הרופא בחו"ל...... שאלתי האם בשני האסכולות, פתיחת ראש והשניה..... הסיכון לאיזור שיווי המשקל דומה? אני יודע ששאלתי נשמעת נאיבית....לסדר גודל הסיכונים אבל שאלתי את כל השאלות ואני מודה לכל הסכנות אבל......הבנתי שבצורה שמאחורי האוזן הסיכונים לפגיעה בעצבים, מועטים לעומת פתיחת גולגולת . הבנתי שכניסה דרך עצב השמיעה יכול להיות קריטי לשמיעה ועוד......אבל לא פחות מפחיד פגיעה בשיווי המשקל, בעבר סבלתי מדלקת באיזור וזה היה סיוט אמיתי, לחשוב שכך אצטרך להיות כל חיי......ובכלל האם הדבר ניתן לשיקום במידה והוא נפגע? אכן לא פשוט אבל ......לא פחות מפחיד המחשבה שאני האדם מהשורה צריך להחליט מי טוב יותר והיכן...... המון תודה

16/08/2000 | 20:32 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום מישהו אנא נסה להבין שמידע אותו אתה מבקש חייב להנתן ב 4 עיניים בין הרופא והמטופל, כאשר כל המידע מצוי על השולחן ומוכר היטב לרופא. קיימות גישות רבות להגיע לקצה הפירמידה הפטרוזית, בכל שיטה יש חסרון המתבטא בסיכוי לפגוע בעצבים חשובים כמו עצב הפנים, מערכת השמע או שווי המשקל, וכמובן שקיימים סיכונים בניתוח שבו הגישה היא דרך החלק האחורי של הגולגולת או חלקה האמצעי. לא אוכל להכנס ליתרונות וחסרונות של כל שיטה. אנא פנה לרופא המנתח בו בחרת, ובקש הסבר מפורט, זוהי זכותך המלאה ! בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון