לחצים בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

03/10/2011 | 22:21 | מאת: בעיות...

אתחיל מהסוף- בחודשיים האחרונים אני סובלת מהתקפים שיש לי כמה פעמים ביום- של קוצר נשימה, מעין לחץ אווירי על הגרון, הרגשה כאילו תקוע לי באמצע הגרון איזה משהו ענק.אם אני לא שוכבת ונרגעת אני מרגישה כאילו הגרון שלי עומד להתפוצץ. אחרי התקף כזה יש לי כאבי גרון קושי לבלוע והכי קריטי- כואב לי בעת הדיבור. מומחה אף אוזן גרון ראשון שהלכתי אליו אבחן שהגרון שלי נפוח ואדום ונתן לי כדורים של רפלוקס כי יש סיכוי שזה מזה. שני אבחן ששליש אחורי במיתרי הקול לא נסגר כתוצאה מדיבור מאומץ ויש לי בצקת והפנה אותי לקלינאית תקשורת. חשוב לציין (ובכוונה בסוף!) שלפני כן עבדתי כנציגת שירות טלפוני וכל הסיפור בוודאות התחיל שם. אבל אני לא יודעת כמה זה קשור כי אני כבר חודש וקצת במנוחה קולית מוחלטת ועדיין לא רואה ישועה! כואב לי! אני לא מסוגלת לעבוד גם במקומות שלא דורשים קול כי מספיק שאני אתאמץ פיזית/ אתרגש/ אעשה תנועה לא נכונה וכל הגרון שלי מתחיל לכאוב. האם כל זה באמת יכול להגרם בגלל המאמץ הקולי בעבודה (למרות שאני כבר במנוחה קולית למעלה מחודש)? אני במצוקה רצינית!! הלוואי ותוכלי לסייע...

08/10/2011 | 20:55 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הסיפור נשמע כמו רפלוקס, שיכול גם לגרום לבצקת ולהפרעה כלשהי בסגירת מיתרים. כך או כך שתי התופעות לא גורמות לקוצר נשימה ובוודאי שאין הצדקה למנוחה קולית של חודש. מעבר לכך איני יכולה לענות בלי לבדוק. בברכה , ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון