ירידה בשמיעה עקב טינטון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/10/2011 | 22:57 | מאת: שרון

שלום רב, תמיד סבלתי מבעיות באוזן שמאל - בילדותי סבלתי מהרבה דלקות אזניים וכך גם במשך השנים, באמצע שירותי הצבאי עברתי ניתו לשיחזור ואיחוי נקב בעור התוף ובשנים האחרונות אני מנסה להימנע מהרטבת האוזן. בילדותי גם עברתי ניתוח כפתורים כאשר עד לא מזמן השמיעה הייתה יחסית בגדר הנורמה. בחודשים האחרונים אני חש ירידה משמעותית בשמיעה באוזן שמאל (הדבר מתבטא גם בבדיקות שמיעה שביצעתי ובהשוואתן לבדיקות מלפני כשנה) - כל זאת, לדעתי, עקב עליה בעוצמת הציפצוף (טינטון) שאני חווה באותה האוזן. הציפצוף נשמע בחוזקה בעיקר כאשר יש שקט בסביבה בה אני נמצא - כמו שעות הלילה למשל. ברור לי שאין פתרונות קסם ובכל זאת אני שואל - מדוע פתאום חלה ההחמרה הזו במצב הטינטון, האם אין מה לעשות בנוגע לכך ובנוגע לאובדן והחמרה בשמיעה? תודה, שרון

03/10/2011 | 19:04 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב טיניטוס יכול להיגרם מליקוי אבל אינו גורם לליקוי שמיעה. יתכן שההחמרה במצב השמיעה גרמה להחמרה בטיניטוס וחשוב לגשת לבדיקת רופא אא"ג. בברכה וגמר חתימה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

03/10/2011 | 19:16 | מאת: שרון

תודה על תשובתך. את בעצם אומרת כי ייתכן ונוצר ליקוי שמיעה ולכן גם ההחמרה המורגשת בטיניטוס. יש גורמים אפשריים על פי המצב שאותו תיארתי כאן היכולים להצביע לדעתך על הסיבה לירידה בשמיעה? האם יש המלצות שתוכלי לתת? אני אכן מטופל אצל רופא מומחה אך כל מה שהוא נתן לי לעשות זה ללכת לבדיקות שמיעה ותרופות להקלת גודש וניקוי נוזלים, מה עוד רופא יכול להמליץ במצבי? אני יודע שקשה לך לתת כך תשטבה אבל אודה לך מאוד אם תוכלי לכוון אותי. חתימה טובה לך, שרון

מנהל פורום אף אוזן גרון